Samtaleterapi

Jeg tilbyder psykologiske samtaler i min klinik i SK Sundhedscenter, Bækkeskovvej 4, 2665 Vallensbæk Strand.

Under 1. samtale skal der ske en del - jeg skal høre, hvad du kommer med, indsamle viden og dokumentere dette i din journal - og så skal vi selvfølgelig lære hinanden lidt at kende og se om vi gensidigt tænker, at der er basis for et videre samarbejde omkring dine problemstillinger. 

I terapi er det vigtigt for mig at etablere en relation, der er tryg og udbytterig for den, jeg arbejder med.

Jeg arbejder eklektisk med de fleste af psykologiens terapeutiske metoder, da jeg er uddannet bredt, grundigt og gennem mange år i mange forskellige metoder (eklektisk betyder blot, at jeg tilretter mine metoder de udfordringer, du kommer med). Men dog overvejende med udgangspunkt i de nyere kognitive terapeutiske metoder som CFT. Jeg tilbyder også hypnoterapi, når det er et oplagt element at inddrage i terapien.  

Compassion Focused Therapy - CFT :

Den kognitive metode jeg arbejder med, er den nyeste, evidensbaserede 3. generations kognitiv terapi Compassion Focused Therapy CFT. Samtalen med udgangspunkt i CFT vil indeholde samtaler, øvelser i terapilokalet og opmærksomhedstræning (åndedrætsøvelser, fokus på kroppen m.m.). 

Hovedfokus i mit arbejdet med CFT er at arbejde med mere selvindsigt og bedre kontakt til dine følelser, at få aktiveret flere beroligende strategier i dig til at modstå, når dit system går i kamp/flugt beredskab og din indre selv-kritiker. Vi arbejder hen imod, at du kan høre, når selv-kritikeren er på banen og mod at du får etableret en mere omsorgsfuld, kærlig, opbakkende stemme indeni dig, der rummer mere forståelse for de kampe, du oplever at stå i. Og på denne måde øge din mentale robusthed og glæde i hverdagen. 

Hypnoterapi:

Jeg er uddannet og certificeret hypnoterapeut. Med udgangspunkt i hypnoterapi kan vi forstærke og forankre den forandring, du ønsker skal ske i dig. Det er mig, der vurderer, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at benytte denne metode til dig og dine udfordringer og dig der bestemmer, om du har lyst til dette. 

Kort fortalt baserer hypnose og hypnoterapi sig på menneskets naturlige og medfødte evne til at forestille sig ting og skabe indre billeder og indre film - opleve følelser knyttet til disse. Vi har alle evnen til at forestille os vores sofa eller ynglingskop og vi kan alle genkalde os en trist oplevelse/situation eller en glædelig/sjov oplevelse/situation. Og mærke hvordan det føles i kroppen at være i henholdsvis den ene eller den anden situation. 

Studier af hjernen viser, at en forestillet oplevelse kan have den samme følelsesmæssige kvalitet og intensitet, som de virkelige oplevelser. Hypnoterapi har gennem videnskablige undersøgelser vist sig effektiv i behandling af forskellige psykologiske udfordringer (angst, fobier, præstationsangst/eksamensangst, traumatiske oplevelser, smerter, søvnproblemer m.m). 

At være i hypnose er at være i en afslappet, dagdrømmende tilstand, hvor jeg fungerer som guide for dine indre oplevelser og processer. Du beslutter selv, hvad du vil arbejde med (dog arbejder jeg ikke med afvænning) og er på intet tidspunkt så 'langt væk', at du ikke blot kan vælge at åbne øjnene og gå ud af tilstanden. Du vil således være i fuld kontrol og du vil selv kunne bestemme, hvor afslappet du bliver og hvor langt du 'går ned'. Du skaber billeder og indre film udfra min guidning.  

Vi har alle evnen til at kunne komme i en afslappet tilstand, men vores tempo, i forhold til hvor hurtigt vi kommer det, kan være forskelligt. Hvor nogle bliver dybt afslappede allerede første gang, de prøver hypnoterapi, skal andre have flere sessioner for efterhånden at kunne komme i den for hypnoterapien bedst afslappede tilstand.

Kontakt

Jeg kan kontaktes tirsdag - torsdag på tlf. 26225686 kl. 16-16.30. Læg evt. en besked eller send en sms, hvis ikke jeg er til at træffe og jeg vil kontakte dig enten på sms eller mail indenfor 2 hverdag.